Yksilöllinen autotalli täydentää pihanYksilöllistä ulkonäköä pienillä muutoksilla


Jotta autotalli sopisi pihapiiriin, on hyvä käyttää aikaa sopivan kokonaisuuden hahmotteluun. Asuinalueen kaavamääräykset määrittelevät usein esimerkiksi rakennuksen vesikatteen materiaalin, katto- ja räystäsmallin sekä ulkoverhouksen materiaalin ja rakennuksen värit. 

Pienillä yksityiskohdilla saat autotallista luontevan osan olemassa olevaa pihaa. Asuinrakennuksen ominaispiirteitä mukailemalla uusi piharakennus istuu pihaan täydellisesti. Esimerkiksi ikkunoiden ja ovien pielilaudoituksilla on helppo yhdistää autotalli olemassa olevien rakennusten tyyliin. Autotallin muokkaus toiveiden mukaiseksi onnistuu helposti.

Kattomallilla ja räystäillä tyyliä autotalliinKattomallin ja räystästyypin valinnalla on merkittävä vaikutus autotallin ulkonäköön. Onpa haussa sitten perinteinen tyyli tai moderni versio, eri vaihtoehdoista löytyy varmasti itselle sopiva malli.

Kattomalleista perinteinen harjakatto on yksi suosituimpia malleja. Pulpettikatto ja murrettu harjakatto sopivat myös modernimpaan pihapiiriin.
Räystäsmalleina avoräystäs ja umpiräystäs ovat autotallirakentamisen käytetyimpiä ratkaisuja. Yleensä asuinrakennuksen räystäsmalli määrittelee myös autotallin räystäsmallin.

Umpiräystäs valmiinaRimoituksella ryhtiä katokseenAutokatoksen pilareiden varaan asennettavalla säleikkörimoituksella tuot ryhtiä rakennukseen. Rimoitus toimii hyvin myös näkösuojana sekä estää esimerkiksi lunta tuiskuamasta suoraan katokseen. Rimoituksen voi toteuttaa täysikorkeana tai osittaisena, harvana tai tiiviinä - oman valinnan mukaan.

Säleikkörimoituksella voit myös keventää rakennuksen kokonaisilmettä, mikäli umpiseinä tuntuu liian raskaalta vaihtoehdolta.

Pienillä yksityiskohtien muutoksilla myös vakiomalliston autotallista on mahdollista räätälöidä oman näköinen kokonaisuus. Mikäli vakiomalliston talli ei sovellu omiin tarpeisiin, on toimitus mahdollinen myös omien suunnitelmien pohjalta. 

Kommentit